Baca Novel Bisik Bisik Gelora By Fauziah Ashari Full Episode
Baca Novel Bisik Bisik Gelora By Fauziah Ashari Full Episode

Baca Novel Bisik Bisik Gelora By Fauziah Ashari Full Episode

Diposting pada

Sinopsis Bisik Bisik Gelora Full Episode

Banin Arumi atau Umi merupakan gadis nakal & lincah. Bapanya, Tuan Akalil menghantar beliau ke kampung supaya anaknya itu akan berubah tingkah laris kerana kampung mertuanya jauh berdasarkan kota.

Di kampung, Arumi sudah bertemu menggunakan Jad Izzuddin, seseorang pemuda yg alim pada hadapan famili tetapi amat nakal pada belakang famili mereka. Suatu hari tanpa diduga, Arumi & Jad sudah bertemu

Pertemuan itu sudah menyatukan mereka ke alam perkahwinan. Tetapi pada hari pernikahan mereka, Arumi menerima informasi kedua-2 bunda bapanya menemui ajal pada satu kemalangan jalan raya.

Arumi mula membenci dalam Jad yg dianggapnya sebagai punca seluruh malapetaka ini berlaku. Takdir ALLAH, dalam hari yg sama, suami yg baru dinikahi ditangkap sang pihak berkuasa & disumbatkan ke pada penjara. Apakah yg terjadi dalam Arumi? Bagaimana juga menggunakan Jad?

Tidak mengahwinkan Arumi, mungkin anak gadisnya itu kian liar. Kini, telah dikahwinkan, menantunya juga telah sebagai menantu hantu

“Oleh kerana kau pun dah berhenti kerja & orang pun tidak memahami kau tu terdapat status isteri orang, apa istilah kau tinggal aje kat tempat tinggal ni, akan tetapi bukan menjadi isteri saya & saya tidak senang bela pelacur. Kau duduk sini, jadi orang honor saya

Jad Izzuddin
“Kalau setakat kau nak saya masuk bilik kau, layan kau, tidak mengapa Jad, saya akur. Tapi, saya tidak akan benarkan kau lukakan hati anak saya sepanjang hidupnya. Jangan untuk system barter menggunakan membabitkan perasaan Kif. Kif eksklusif tidak keliru apa-apa.” ~ Banin Arumi

Karya terkini daripada novelis populer Fauziah Ashari ini memang nir mengecewakan kerana Kak Chik tak jarang didesak buat membaca & membaca sampai ke patah terakhir.

Arumi anak tunggal pada pasangan Tuan Akalil & Puan Mayamin. Arumi yg sedang menunggu keputusan SPM sudah dihantar ke kampung neneknya menjadi sanksi pada atas kesalahan yg dilakukannya. Di Kampung Jiwa, Arumi ditinggalkan beserta menggunakan nenek & nenek saudaranya, Nek Aji & Nek Muya. Nek Aji & Nek Muya sentiasa mencuba buat menerapkan nilai-nilai Islam pada pada diri Arumi walaupun Arumi tak jarang saja membentak benci.

Jad Izzuddin juga anak bujang pada Imam Imran, iaitu imam pada kampung tersebut. Jad memang talam 2 muka kerana pada depan famili beliau berperangai baik namun tanpa pengetahuan famili beliau seseorang yg teramat nakal sebagai akibatnya pernah pecah masuk tempat tinggal orang kampung & mencuri wang tunai RM 15,000.

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan.